Workshops


Tijdens een workshop staat het plezier hebben voorop. De ervaring leert dat zelfs kinderen die het erg spannend vinden om te spelen, aan het eind van de workshop een stuk losser zijn. Door middel van een warming-up en oefeningen worden kinderen geprikkeld om hun fantasie te gebruiken, zodat ze aan het eind van de workshop een korte geïmproviseerde scène kunnen spelen.  In overleg kan er een thema terug komen in de workshop.

 

Duur: gemiddeld 1,5 uur. De inhoud en duur van de workshop is aan te passen aan de wensen van de groep.

 

Voor buitenschoolse opvang
Als buitenschoolse opvang kunt u gebruik maken van een eenmalige workshop of een lessenreeks. De lessen worden gegeven in groepen van maximaal 15 kinderen.
Vooraf vindt er altijd afstemming plaats over de wensen, zodat er een aanbod op maat gemaakt kan worden. 

 

Locaties:

Regio Asten / Someren / Deurne / Helmond

Ouder en Kindcentrum Helmond

Bij u op locatie

 

Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Reactie van een groepsleidster over een workshop theatersport:

“Onlangs heeft Petra een super leuke en inspirerende workshop theatersport gegeven aan onze kinderen. Op onze groep zitten kinderen met gedragsproblemen/stoornissen. We zagen dat Petra een prettige houding opstelde, zodat alle kinderen snel tot ontplooiing kwamen! Haar enthousiasme, rustige houding gaven de kinderen stimulans om gemotiveerd mee te doen! Ook wij als groepsbegeleiders werden aangestoken en vonden het erg leuk om deel te mogen nemen.

Er zat een fijne opbouw in de workshop. Sommige kinderen vonden het spannend, maar bij de eerste oefening voegden ze snel in. Petra stelde de kinderen op hun gemak, door aan te geven dat er niks moet en alles mag en goed is! Ze legde de opdrachten duidelijk uit en gaf zelf het voorbeeld wat de bedoeling was. De kinderen deden enthousiast mee en er werd veel gelachen.

Kortom de workshop geeft een mooi beeld wat theatersport inhoud, er wordt goed aangesloten op de beleving van de kinderen en alles wat je doet is goed! Enthousiasme, humor, gezelligheid en improvisatie waren voor ons elementen die we tijdens de workshop hebben beleeft!

De kinderen hebben het er nog lang over gehad en vragen regelmatig of Petra nog een keer langs kan komen om een workshop te geven!”