Improvisatietoneel voor kinderen
Improvisatietoneel voor kinderen

Leerkrachten

Als leerkracht kan je improvisatiespelletjes gemakkelijk inpassen in het lesprogramma. Het draagt positief bij aan het groepsklimaat in de klas. 

Ben je op zoek naar inspiratie voor bijvoorbeeld invulling van de gouden of zilveren weken? Of wil je met je team bekijken hoe je meer gebruik kunt maken van toneel in de klas? Bloei Kids kan je hierbij helpen. Samen met je teamleden ga je praktisch aan de slag met improvisatie toneel en hoe je dit kunt toepassen in de klas. 

Wat kan je verwachten? 

Je ervaart zelf hoe het is om te improviseren en wat het kan opleveren. Je gaat vol inspiratie en met concrete spelvormen naar huis, die je de volgende dag al kan uitproberen in de klas. 

De workshop start met een luchtige warming-up, waardoor je al snel ‘ uit je hoofd’ komt. Daarna gaan jullie zelf aan de slag met een aantal oefeningen waarbij samenwerking, de kunst van het falen en het accepteren van elkaars idee├źn centraal staan. Misschien gebruik je zelf al de oefening van de emotionele bus. Zo zijn er nog talloze oefeningen die goed toepasbaar zijn in de klas. Door zelf te ervaren wat het met je doet, kan je de essentie van de oefeningen voelen en het makkelijker toepassen in de klas. De workshop wordt afgesloten met het delen van praktische tips met elkaar. 

Vooraf vindt een ori├źnterend gesprek plaats met 1 of 2 teamleden, zodat helder is wat jullie als team willen leren. Er wordt daarna een programma op maat gemaakt. 

De tijdsduur varieert van 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van jullie wensen. Dat maakt de workshops van Bloei Kids bijvoorbeeld geschikt om te volgen tijdens een studiedag. 

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met Petra Mulders.