Improvisatietoneel voor kinderen
Improvisatietoneel voor kinderen

Over Bloei Kids

Bloei Kids is opgericht door Petra Mulders. Zij stelt zich graag aan u voor.

Mijn naam is Petra Mulders en ik woon samen met mijn vriend en twee dochters. 

Het is mijn missie om kinderen de kans te geven zichzelf te ontdekken, en zo sterk in hun schoenen te komen te staan. Ik ben ervan overtuigd dat theatersport een prachtig middel is om dit te bereiken.

 

Mijn werkervaring staat beschreven op mijn LinkedIn profiel.

 

Meer over mijn drijfveren om Bloei Kids op te richten:

In mijn kindertijd was ik een verlegen meisje. Ik hield me het liefst op de achtergrond en voelde er niets voor om in de spotlights te staan. Op de middelbare school was dit niet anders. Tijdens mijn hbo-studie Pedagogiek (2004-2008) veranderde dit. Ik ben daar in aanraking gekomen met theatersport, een vorm van improvisatietoneel. Ik was altijd al geïnteresseerd in drama, maar voelde me niet prettig bij het spelen volgens een script. Ik vond dit veel te spannend, omdat ik bang was te vergeten wat ik moest zeggen of doen. Bij theatersport ervoer ik hoe vrij het voelt als je je scène laat ontstaan door wat er bij jou en je medespeler opkomt. Fouten maken mag, het is ook juist leuk! Het spelen van korte scènes met bepaalde regels (die je ook gerust mag breken), zorgt ervoor dat scènes dynamisch zijn. Daardoor blijft het interessant om te spelen. Wat een extra dimensie geeft aan theatersport, is dat ik er in mijn dagelijks leven ook profijt van heb. Leren loslaten en ervaren dat fouten maken niet erg is (en soms juist mooie dingen oplevert), is erg bruikbaar zowel in mijn privéleven als tijdens mijn werk. Na mijn studie heb ik een aantal cursussen theatersport gevolgd. Ik wilde hiermee verder! Daarom ben ik lid geworden van theatersportvereniging Dikke Duim in Eindhoven. Ik volg daar nog steeds met veel plezier wekelijks les in theatersport.

In 2015 ben ik gestart met het geven van workshops theatersport aan kinderen. Het enthousiasme en de groei die ik bij de kinderen zag, heeft me doen besluiten hiermee verder te gaan.  In 2016 heb ik Bloei Kids opgestart en combineer ik mijn kennis en ervaring als pedagoog met mijn passie voor theatersport. Hierbij werk ik het liefst zoveel mogelijk op maat en ben ik creatief in de uitvoering.